Wat als de banden klappen?

In IJsland was het tekenen van het samenwerkingscontract met Arctic Trucks een mooie aanleiding voor een persconferentie, die ook in IJsland uitgezonden werd. De Solar Voyager werd na de testen in het IJslandse landschap opgesteld in het Perlan Museum.

Voor vertrek naar IJsland was er onrust op kantoor. De kleding werd recht getrokken, de haren gekamd, alle laptops en medewerkers zo gepositioneerd dat ze een mooie achtergrond vormden voor Jelle Akerboom, presentator van SBS6. Hart van Nederland volgt ons en verzorgt een wekelijkse update via Hart van Nederland. Nu de reis naar Antarctica dichterbij komt, wordt de communicatie naar buiten belangrijker. In Nederland, maar ook daarbuiten.

In IJsland was het tekenen van het samenwerkingscontract met Arctic Trucks een mooie aanleiding voor een persconferentie, die ook in IJsland uitgezonden werd. De Solar Voyager werd na de nodige testen in het IJslandse landschap opgesteld in het Perlan Museum. Kinderen speelden ook een rol tijdens deze persconferentie, zij mochten vragen stellen. Zij wilden weten waarom de Solar Voyager zo langzaam reed en wat er zou gebeuren bij een klapband.

Het testen leverde, naast publiciteit de nodige uitdagingen op. We ontdekten dat je de wagen niet stil moet zetten op heuvel, want daardoor gaat de boardcomputer uit en sjeest de wagen naar beneden. Een ware hellingproef! Dat moeten we dus anders instellen. Eén van de trailers met zonnepanelen waaide om, dat was even schrikken en hard werken. Met meer gewicht zal dat op Antarctica niet gebeuren. Successen waren er ook; de drijvende banden functioneren uitstekend, de zonnepanelen leveren voldoende energie, de communicatie met Nederland via de satellietverbinding kwam zonder problemen tot stand.

De Solar Voyager is inmiddels op de terugweg naar Nederland en zal deze week weer in Amsterdam staan. Het complete team is weer veilig terug in het basiskamp in Amsterdam om de volgende stappen naar een schonere wereld te zetten. Stap je mee?

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons