De Solar Voyager

Plastic Afval en Zonne-Energie

Een wagen gebouwd van afvalplastic, aangedreven door zonne-energie. Het is een experiment met schone technologie en een model voor samenwerking.

Gebouwd voor extreme omstandigehden

Rijden op Antarctica kan alleen met creatief denken. Hoe drijven we op de sneeuw? Hoe komen we aan drinkwater? Hoe kunnen we communiceren met het Mission Control Centre? Tien zonnepanelen leveren energie voor de motor, verwarmingselementen smelten sneeuw voor drinkwater. Het weinige gewicht wordt verdeeld over speciaal ontwikkelde wielen om efficiënt te kunnen rijden. Wat begon als een puzzel van HexCores is nu een high-tech Antarctische wagen.


Testen. Mislukken. Leren

Iets creëren dat nog niet bestaat betekent experimenteren en testen. Leren van mislukkingen en tegenslagen. Zo moesten we ons eerste concept voor onze wielen verlaten en overgaan op zachte banden. Met onze partners konden we elk onderdeel van de wagen verbeteren. Een puzzel van HexCores én een puzzel van expertise.

Herontdekte mogelijkheden

Samen bouwen en experimenteren met partners is het model voor een circulaire economie. Met de bouw van de Solar Voyager bewijzen we dat we geen nieuwe technologie hoeven te ontwikkelen, maar technologie opnieuw ontdekken en anders inzetten. We hebben alle technologie voor een duurzame wereld. Tijd om het te gebruiken.

solar%20voyager%20facts_0.jpg

previous%20zero%20waste_3.png next%20Antarctica_1.png

 

Deel deze pagina