Het verhaal

Avontuur voor Verandering

Twee mensen gaan naar de Zuidpool in een wagen gemaakt uit afvalplastic, aangedreven door zonne-energie. Reis mee, want een schonere wereld creëren is een avontuur voor iedereen.

Keer het om

Liesbeth en Edwin waren aan het koken toen ze de zoveelste plastic verpakking weggooiden. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. Ze keerden hun afvalbak om en hun manier van denken. Hoezo is plastic waardeloos? Waarom geven we de overheid of de supermarkt de schuld?

Omarm ongemak

De volgende dag gingen ze naar de slager met hun eigen bakjes. Een ongemakkelijke situatie, maar wel een succesmoment dat een persoonlijk avontuur in gang zette. Liesbeth en Edwin gaan van het ongemak met hun eigen afval naar het ongemak van -30°C op Antarctica.

plastic%20to%20SV.png

Begin klein, start vandaag

Hoe kom je van de keukentafel naar Antarctica? Door gewoon te beginnen, te vallen en weer op te staan. Men zei dat het onmogelijk was, dat plastic afval niet goed genoeg zijn en de wagen niet zou werken. Maar nu is het zover. Liesbeth en Edwin zijn klaar om als eerste de Zuidpool te bereiken met schone technieken. Niet om een record te breken, maar om jou te inspireren tot actie voor een betere wereld.

 

Ontdek het verhaal:

Zero Waste Solar Voyager
expedition children
Quest for Change What you can do

 

Deel deze pagina