Mission Control Center

De expeditie naar Antarctica komt steeds dichter bij. We treffen velen voorbereidingen om de reis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Daarom zijn we nu ook begonnen met de bouw van het Mission Control Center. Een belangrijk onderdeel voor onze expeditie naar de Zuidpool.

Het Mission Control Center gaat lijken op de centra die NASA gebruikt. Via grote schermen en de hulp van specialisten, kan alles goed in de gaten gehouden worden. Vanaf Talls Ship Morgenster en vanuit de Solar Voyager wordt via een speciale satelliet verbinding contact gehouden met ons Mission Control Center. Hierdoor kan de veiligheid en techniek continu gemonitord worden. Voelen de bemanningsleden zich goed, eten en drinken zij genoeg? Hoe staat het met de weersomstandigheden? Blijft de Solar Voyager goed werken? 

Want wanneer er problemen worden geconstateerd dan wordt er in het Mission Control Center nagedacht over mogelijke oplossingen. Er wordt vervolgens eerst goed beoordeeld en getest of deze oplossingen werken. Oplossingen van de specialisten worden dan teruggekoppeld naar de bemanning. 

Het Mission Control Center houdt zich niet alleen met de techniek, voeding, medische hulp, navigatie en weersomstandigheden bezig. Het is er ook om de rest van de wereld te betrekken bij de reis. Door middel van een weekly live broadcast willen wij het laatste nieuws brengen, beelden laten zien en bijzondere verhalen delen. Zo kan iedereen die wil de reis meebeleven.

Stay Tuned!

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons