Jong bedrijfsadvies

Via een rode loper stapt Shannon van Clean2Antarctica de middelbare school Het Schoter in Haarlem binnen. Ze komt deskundig bedrijfsadvies halen.

Leerlingen van de eerste klas VWO hebben zich gebogen over de vraag hoe we jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen laten meewerken aan ons project.

In de school is een professionele beurs ingericht. Zenuwachtige leerlingen bewegen zich tussen docenten, ouders en bedrijven waarvoor ze een bedrijfsadvies maakten. Twee groepen schreven een advies voor Clean2Antarctica en gaan het presenteren. Ze hebben de organisatie kritisch onder de loep genomen, bedrijfsmatig een analyse uitgevoerd en concrete plannen gemaakt.

Screen Shot 2018-02-27 at 15.31.18.png

Het team, bestaande uit Romijn, Toine en Jesse, wil een app maken waarmee je punten kunt verdienen door plastic op te ruimen. In de app upload je bewijs van deze actie, de punten kun je inwisselen voor cadeautjes. Duurzame cadeautjes natuurlijk, zoals sleutelhangers van gerecycled plastic.

Lola, Dylan, Famke, Kas en Dido vormen het andere team, dat met een hele serie adviezen kwam. Van inzet van bekende YouTubers  tot het kindvriendelijker maken van de website, spannende prijsvragen en merchandise maken van gebruikt plastic. Kopjes, pennen, waterflesjes en skateboards die je via de website kunt bestellen. En kunt winnen met de app van het andere team!

Dit zijn praktisch uitvoerbare adviezen voor Clean2Antarctica

Support Zero Waste!

With your help we can inspire and activate people and companies to see plastic not as waste, but as valuable resource.

Support us