Duurzaam cadeautje

Het klimaat op het kantoor van Clean2Antarctica moet haast wel tropisch zijn. Er bloeien bloemen zo groot als voetballen in allerlei frisse kleuren. Als je er langs loopt, bewegen ze mee met de wind. Als het licht er anders op valt, veranderen de kleuren.

Als je er langs loopt, bewegen ze mee met de wind. Als het licht er anders op valt, veranderen de kleuren. Als je je neus er in steekt, ruik je niks. Ze zijn van plastic.

Dat kom je wel vaker tegen in restaurants en kantoortuinen, maar hier is het anders. Deze bloemen zijn gemaakt van afvalmateriaal. Als je dichterbij komt, kun je de verschillende producten herkennen. Plastic zakjes, schuimverpakking, straps die allemaal gratis meekomen als je een pakket bezorgd krijgt. Overbodige producten, die direct de vuilnisbak in kunnen.

bloemen_0.png

Niet bij Clean2Antarctica! Wij zien mogelijkheden in afval, spelen er mee en doen ontdekkingen. In het groot met de Solar Voyager. In het klein zeggen we het met bloemen.

Grote bloemen die veel zeggen. Dat afval door vorm en kleur inspireert, bijvoorbeeld. Dat we creatief zijn. Dat we de wereld mooier kunnen maken. Kunstenaars zijn. Grote kinderen in een prachtige speeltuin.

Het klimaat op kantoor blijft broeierig door alle creativiteit. De vuilnisbak blijft langer leeg. En de bloemen? Die laten we staan. Het zijn prachtige kunstwerken die niet verwelken.

Helaas geven de bloemen geen zaden die we uit kunnen delen. Ze brengen je wel op ideeën. Die geven we je graag cadeau.

Speel je mee?

Support Zero Waste!

With your help we can inspire and activate people and companies to see plastic not as waste, but as valuable resource.

Support us