Call to Action

Bij C2A houden ze juist van ongemakkelijk. Het is even wennen maar het werkt wel als je het ongemak durft te omarmen. Je breekt daarmee door een barrière heen van gewoonte gedrag. Het is een avontuur en een ontdekkingsreis.

Duurzaam leven is voor mij altijd al een belangrijk onderwerp. We moeten iets doen want zoals we nu leven kan het niet goed blijven gaan. Deze gedachte heb ik een lange tijd gehad totdat ik bij Clean2Antarctica (C2A) kwam werken.

Mijn naam is Shannon en ik verzorg de beelden voor social-media. Geïnspireerd door C2A weet ik nu beter. Niet ‘we’ maar ‘ik’ moet iets doen. Of het nu klein of groot is gewoon nu een actie uitvoeren waarvan je morgen of overmorgen al merkt wat het resultaat is. En als ik faal dan ben ik trots omdat ik weet dat ik het heb geprobeerd. Daar leer ik van en doe het de volgende keer beter. Dit is de aanpak waar C2A toe aanzet met een mooi voorbeeld van de eigen expeditie ter inspiratie. En als er meer ikjes mee doen dan is het niet moeilijk om te begrijpen dat we met elkaar de transitie naar een duurzame samenleving versnellen.

Wil jij net als ik ook duurzamer worden? Speelt deze gedachte al een tijdje in je hoofd? Vraag je jezelf af hoe je dat kan worden? Wellicht hebt je al de beschikking over enkele tips & tricks en weet je eigenlijk wel wat je kan doen. Maar de eerste stap is nog steeds niet genomen; en dat herken ik zo goed! Verandering is namelijk ongemakkelijk.

Bij C2A houden ze juist van ongemakkelijk. Het is even wennen maar het werkt wel als je het ongemak durft te omarmen. Je breekt daarmee door een barrière heen van gewoonte gedrag. Het is een avontuur en een ontdekkingsreis. Maar juist dat maakt dat je persoonlijk groeit en komt tot echte vooruitgang. Want als je steeds blijft doen wat je altijd hebt gedaan dan moet je ook geen andere uitkomst van je actie verwachten. Niet mijn wijsheid hoor maar die van Albert Einstein.

Wees niet al te streng voor jezelf wanneer jij jouw eerste stap gaat maken. Misschien lukt het de eerste of de tweede keer nog niet, nou en? Je zult zien dat de reis om ‘groendoener’ te worden steeds gemakkelijker gaat.

Toch leuk om te ontdekken dat een Call to Action, in de ict wereld CTA, ook geschreven kan worden als C2A. Met andere woorden het avontuur omarmen en stappen durven te maken is de CTA van C2A;-)

Ben jij al Proud Friend van C2A? (meld je hier aan)

 

IMG-20171118-WA0002.jpg

 

Support Zero Waste!

With your help we can inspire and activate people and companies to see plastic not as waste, but as valuable resource.

Support us