Ingepakt voor IJsland

Het zand van het Nederlandse strand is uit de Solar Voyager geveegd en van de banden gestoft. Soepel reed de Solar Voyager over een duin bij IJmuiden.

De watermaker is af, de boordcomputer doorgebrand en opnieuw geprogrammeerd, de satellietverbinding geïnstalleerd. Klaar voor verder testen in een ander klimaat en onder andere omstandigheden.

Half maart reist de Solar Voyager voor de tweede keer naar IJsland met een team van technici en mensen voor de communicatie en praktische ondersteuning. IJsland is geen Antarctica. De temperatuur is veel hoger, in maart rond de -3°C. De lucht is vochtig, er valt neerslag, het kan er hard waaien. Er zijn warmwaterbronnen, maar ook besneeuwde gebieden met ijskappen en gletsjers. In de omgeving van Reykjavik zal de Solar Voyager getest worden. Er is genoeg sneeuw en ruig gebied om de wielen te testen, de watermaker kan gevuld worden met sneeuw en de boordcomputer zal gebruikt worden. Met de sateliettelefoon zal er een eerste telefoontje gepleegd worden naar het thuisfront. Zonder mobiel netwerk is die straks hard nodig op Antarctica én moet het werken.

De reis naar IJsland is een belangrijke mijlpaal omdat hier het samenwerkingscontract met Arctic Trucks wordt getekend, een onmisbare partner tijdens de reis op Antarctica. Aan dit moment zal de nodige aandacht besteed worden.

De Solar Voyager is uit elkaar gemonteerd, ingepakt in een container en al verscheept naar IJsland. Het team reist er binnenkort achter aan en kijkt nu al uit naar het uitpakken en testen. Kijk je mee?

Support Zero Waste!

With your help we can inspire and activate people and companies to see plastic not as waste, but as valuable resource.

Support us