Explore

Building the Solar Voyager

Een voertuig in de kern gemaakt uit afvalplastic dat wordt aangedreven door de zon. Van stadsjutten tot high-end technologie. Van idee tot realiteit. Een ontdekkingsreis op zich! 

Ontdekking nummer 1: het is mogelijk.
Je kunt van afvalplastic de body van de Solar Voyager bouwen. Door van dit hergebruikte materiaal hexagonalen te printen (HexCore) kun je een constructie maken die licht, sterk en voldoende isolerend is om de avonturiers te beschermen tegen de extreme weersomstandigheden.

Ontdekking nummer 2: het is een kwestie van bukken.
Het geld ligt op straat, als je het maar wil zien. Want alle waardevolle materialen hebben we verkregen door de inzet van jeugdige stadsjutters, die het plastic van de straat of uit de afvalbak hebben gehaald. 

Ontdekking nummer 3: samen zijn we slimmer.
Om een wagen te bouwen die met behulp van schone technieken over weerbarstig terrein kan rijden, heb je de expertise nodig van veel verschillende mensen, met uiteenlopende talenten. Doordat iedereen met elkaar verbonden is, vormen we samen een collectief brein.

Het ontwikkelen en bouwen van de Solar Voyager is dus een ontdekkingsreis op zich, waarbij mensen elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zo samen zichzelf overstijgen. En dat doen ze door elke dag iets nieuws uit te proberen en te bekijken hoe het uitpakt. Gedegen rekenwerk en testritten zijn dus de 'onzichtbare bouwstenen' van de terreinwagen.

We zijn ongelofelijk trots op onze toegewijde partners, die net zo lang doorgaan tot alles werkt. Volg hier de vorderingen.

 

Elke dag nieuwe ontdekkingen doen

Deel deze pagina