Make your mark!

Onze missie is geslaagd als jongeren tot het besef komen ‘we can make a change, we are the change!’Van basisschool tot middelbare school en MBO tot HBO, de jeugd is onderdeel van de expeditie.

Jong geleerd is oud gedaan! We kennen de uitspraak allemaal wel. Bij Clean2Antarctica is omdenken meer dan een hobby. Dus bekijken we het vanuit een ander perspectief: Jong gedaan is oud geleerd.

Het programma Stadjutten maakt de jeugd bekend met de expeditie en de waarde van afvalplastic. Ze leren niet alleen het onderscheid tussen de verschillende soorten plastic te herkennen, ze verzamelen afvalplastic van de straat en vormen een mening over de wijze waarop we met de aarde omgaan. Het is een hands-on bijdrage met een positief effect voor de omgeving. Al die nieuwe ervaringen nemen ze mee naar huis en vertellen kinderen door aan hun ouders. Volwassenen zijn vaak verrast over het feit dat er onderscheid zit in de soorten afval plastic en dat niet alle vormen te recyclen zijn.
 

Stadsjutten community c2a.png


Innovatie is een doorlopend proces waarbij een nieuw perspectief maar net de koele bries op een hete dag kan zijn. Dit verfrissende perspectief wordt ons regelmatig aangereikt door de jeugd. Zo komen ze met ideeen voor specifieke thema’s zoals bijvoorbeeld een watermaker voor de solar voyager of een windmolen om je apparatuur mee op te laden tijdens de expeditie op Antarctica.

Van basisschool tot middelbare school en MBO tot HBO, de jeugd is onderdeel van de expeditie. Ze verrijken ons met hun perspectieven, duurzaamheids boodschappen en ontwerpen. De stem van de jeugd geven we dan ook de beste plaats in de expeditie, een plek op de solar voyager. En op het moment dat we de Geografische Zuidpool bereiken klinken de stemmen van al die kinderen die op hun eigen wijze een bijdrage hebben geleverd aan de expeditie. Onze missie is geslaagd als jongeren tot het besef komen ‘we can make a change, we are the change!’ Make your mark!

Wil je ook een onderdeel worden van de expeditie? We horen graag van je: info@clean2antarctica.nl

 

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons