Over ons

Hoe het begon

De oorsprong van grote ontwikkelingen ligt vaak besloten een kleine stap; Gewoon niets meer weggooien!

Het Zero Waste Center helpt organisaties om circulair te ondernemen. Om nog meer een ervaringsdeskundige te zijn, besloot oprichter Edwin ter Velde om ook thuis afvalvrij te gaan leven. Wat gebeurt er als je besluit om niets meer iets weg te gooien? Wat ga je er dan mee doen? Dit werd de start van een grote ontdekkingsreis.

Geïnspireerd door de poolreizigers Marc Cornelissen en Wilco van Rooijen die ooit bedachten om op zonne energie naar de geografische zuidpool te rijden bedacht Edwin om een terreinwagen te maken uit afvalplastic om deze reis concreet vorm te geven. Dit bleef niet bij een idee.

En niet zonder rede is Antarctica het continent om de extreme tocht te maken. Voorvechter Robert Swan leerde hem hoe belangrijk het is dat ‘het verdrag’ dat Antarctica beschermt na 2041 wordt verlengt. Een verdrag dat door de volgende generaties wordt uit onderhandeld.

Eenmaal gegrepen door het idee ontdek Edwin eindeloos veel voorbeelden en inspiratiebronnen die er toe hebben geleid dat hij niets anders doet dan de realisatie van dit avontuur vorm te geven. Niet alleen maar met iedereen die zich om welke rede dan ook verbonden voelt om dit mee te beleven.

Een expeditie is per definitie groepswerk

Deel deze pagina