Rutte bezoekt Mission Control Center

Hoog bezoek in ons Mission Control Center (MCC). Minister-president Mark Rutte nam uitgebreid de tijd om koffie te drinken met Edwin en Liesbeth en rond te kijken in het MCC.

“Sprakeloos. Dit is heel bijzonder.” Dat was één van de reacties van premier Rutte. Vol bewondering en onder genot van Liesbeth's zelf gebakken appeltaart luisterde hij naar de expeditie plannen en de missie van Edwin en Liesbeth. Aan de ronde tafel in het MCC zaten ook Marieke en Job die mee hebben gedaan met de eerste etappe van de Quest for Change voor de chemische industrie.

Samen met Rutte hadden we het over comfortzones, dingen gedaan krijgen en een verandering teweeg brengen. “Je hebt dit soort experimenten nodig om te leren hoe we deze problematiek moeten aanpakken. Mensen zoals Edwin & Liesbeth die zeggen; we gaan het doen. Dat is heel belangrijk.”

Rutte%20clean%20antartica-7.jpg“Dit is een project dat heel veel mensen gaat inspireren.”

Of dit een boodschap is die Rutte mee kan nemen in de tweede kamer, is lastig: “Als dingen werken, kan je ze opschalen via de politiek. Maar uiteindelijk moeten mensen het gaan beseffen dat er verandering nodig is. En feit dat we hierover praten , en dat zij dit gaan doen en mensen inspireren, dat is hopelijk heel inspirerend.”

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons