Omarm nieuwe gewoontes en verrijk je leven

Het plezier van Ongemak

Het plezier van Ongemak:

Stel, je staat naast een enorme terreinwagen gemaakt van afvalplastic op de uitgestrekte vlaktes van Antarctica. Een ijzige wind doet je gezicht verstrakken. Sneeuw zorgt ervoor dat je maar één ding ziet: een muur van wit, wit en nog eens wit. Terwijl je je voorneemt om thuis al je muren zwart te schilderen, spoken er twee vragen door je hoofd: hoe ben ik hier in vredesnaam terechtgekomen en vooral… waarom?

Het overkwam Edwin ter Velde, toen hij samen met echtgenote Liesbeth de grensverleggende expeditie Clean2Antarctica ondernam, waarbij zij met een zelfgebouwde terreinwagen van afvalplastic, volledig aangedreven door zonne-energie, naar de Geografische Zuidpool reden.

In Het Plezier Van Ongemak laat Edwin zien hoe zij hiertoe kwamen en waarom. Een sleutelwoord: gedragsverandering. Wanneer je stappen zet buiten je gewoontegedrag, dan kan de relatief eenvoudige beslissing om thuis geen materialen meer weg te gooien tot een avontuur leiden dat je leven voor-goed verandert.

Het Plezier Van Ongemak is een inspirerend boek voor iedereen die stappen wil zetten richting nieuwe gewoontes en een leven vol ontdekkingen.

Deel deze pagina