Werk in uitvoering

Bij Clean2Antarctica houden we van verandering, dat is bekend. Net als je denkt te weten hoe de Solar Voyager er uit ziet en hoe alles werkt, hebben Edwin en het technische team vernieuwingen aangebracht.

Bij Clean2Antarctica houden we van verandering, dat is bekend. Net als je denkt te weten hoe de Solar Voyager er uit ziet en hoe alles werkt, hebben Edwin en het technische team vernieuwingen aangebracht. Niet omdat anders moet, maar omdat het beter kan. Daar houden we bij Clean2Antarctica ook van. De laatste vernieuwingen zetten we op rij!

1 – We hadden een mooie watermaker, maar weer kwam de vraag ‘Wat laten we liggen?’. Het gebruik van buizen gevuld met glycol riep bij Edwin toch vragen op. Wat als dit stuk gaat? Waar laat ik de glycol? Wat als de glycol lekt in mijn drinkwater? Kan het simpeler? Edwin is er van overtuigd dat het kan. Samen met Fortes Energie systemen en J&P Loodgieters wordt er aan gewerkt.

2 – Ramen zijn om doorheen te kijken, zo kunnen Liesbeth en Edwin straks genieten van het prachtige uitzicht op het ijslandschap en zien waar ze heen gaan. Voor de Solar Voyager worden infrarood ramen gemaakt omdat die zonlicht kunnen omzetten in warmte. Aan de binnenkant van het venster blijft het dan 0 °C – een stuk comfortabeler dan de -30°C buiten – én bevriest al het condens niet maar kun je het zo afwissen!

3 – Gas geven in de Solar Voyager doen Liesbeth en Edwin straks met een draaiknop, maar hoe bedien je die met dikke handschoenen aan? Menzo heeft al diverse draaiknoppen met een diameter van zo’n 10 centimeter geprint. Het lijkt er op dat de zwarte knop naast de rode noodstopknop geplaatst gaat worden.

4 – De binnenkant van de deuren hebben nu reliëf ter versteviging, al ziet Edwin – met zijn speelse karakter – er ook een speelveld voor boter, kaas en eieren in. Rode tochtstrips langs de deuren maken de wagen ook nog winddicht!

Voordat de Solar Voyager af reist richting Antarctica blijft het technische team nadenken en werken aan verbeteringen. We houden je op de hoogte!

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons