Gespierde buik voor de Solar Voyager

Als een schildpad zonder pootjes en hoofd ligt de Solar Voyager op zijn rug. De onderkant ligt boven en is deze week bedekt met een geelgouden vlies. Twaron, een supersterk materiaal dat in kogelvrije vesten te vinden is.

De kogels zullen niet rondvliegen op Antarctica, maar de Solar Voyager zal wel geconfronteerd worden met ijsgolven, sastrugi’s.

Sastrugi’s zijn ijsbulten die ooit door de wind gevormd zijn en een slecht wegdek vormen, zelfs voor de Solar Voyager. Het omhulsel van carbon zou zomaar doorgeprikt kunnen worden door de sastrugi’s, waardoor de wagen zou kunnen scheuren. Versterking van de onderkant is nodig.

Screen Shot 2018-02-10 at 12.36.25.png

Twaron lijkt op een grof geweven lap stof, maar is nauwelijks door te knippen. Het is wel gemakkelijk aan te brengen. Het is dun en licht, waardoor de Solar Voyager niet veel zwaarder wordt. Goed voor het energieverbruik. Helaas is Twaron niet biologisch afbreekbaar. Toch hebben we gekozen voor dit materiaal en beseffen we dat duurzaamheid nu komt uit de wijze waarop je met het materiaal omgaat. En wat blijkt, Twaron is goed herbruikbaar in andere toepassingen. Teijin Aramid, de leverancier van Twaron en onze partner heeft daarvoor verschillende terugwin processen. Weer een stap dichter bij de ideale circulaire bedrijfsvoering.

De vederlichte Solar Voyager is door mensenhanden weer op zijn buik gedraaid en krijgt zijn rollende pootjes weer terug. Een veilige reis naar de Zuidpool is weer een stapje dichterbij.

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons