Zon, zee, strand en de Solar Voyager

Heet zand, lauw zeewater en mensen in luchtige zwemkleding; een andere sfeer dan waar we ons bij Clean2 Antarctica op voorbereiden. Tijdens een tropische zomerdag op het brede strand van IJmuiden werden mensen opgeschrikt door een vreemd voertuig.
Burning sand, lukewarm seawater and people in airy swimsuits; a complete different atmosphere than we’re preparing for at Clean2 Antarctica. On a tropical summerday on the wide beach of IJmuiden people were startled by a strange vehicle: the Solar Voyager.

Heet zand, lauw zeewater en mensen in luchtige zwemkleding; een andere sfeer dan waar we ons bij Clean2 Antarctica op voorbereiden. Tijdens een tropische zomerdag op het brede strand van IJmuiden werden mensen opgeschrikt door een vreemd voertuig: de Solar Voyager.

Geluidloos verraste de Solar Voyager een zonnebaadster die nietsvermoedend opkeek. Spelende jongens in het water riepen na: ‘Kijk, een soort van tractor!’  Veel mensen kwamen kijken en stelden vragen, die Edwin en Liesbeth graag beantwoordden. Het nieuws haalde zelfs de lokale krant.

Lange afstand

Gek genoeg biedt het strand prima omstandigheden om de wagen te testen voor de reis op Antarctica. Het rulle zand is te vergelijken met het grondoppervlak daar en er is – zelfs op een mooie zomerdag – voldoende ruimte. Dit keer konden Edwin en Liesbeth ook eens een flinke afstand rijden, zo’n 12 kilometer naar Zandvoort en weer terug. Met de Solar Voyager is dat al gauw vier uur rijden.

Behalve afstand werd ook de stabiliteit en de beweeglijkheid van de wagen getest op de rand van de duinenrij. Een goede oefening voor de ijsgolven – sastrugi’s – op Antarctica.

Koffie zetten

De Solar Voyager is straks meer dan een voertuig, voor Edwin en Liesbeth wordt het vijf weken hun thuis. Ontzettend belangrijk dat je dan bij -30°C lekkere koffie kunt zetten. Met het tropische zonnetje op Zandvoort was het water in de waterkoker binnen no-time op de juiste temperatuur. Je kunt er je vingers aan branden!

Doortesten

Voor de Solar Voyager ingescheept wordt, zullen er nog een aantal strandtesten gedaan worden. Op 18 en 25 juli zal de wagen op het strand bij IJmuiden te vinden zijn. Jij kunt de Solar Voyager ook zien rijden! Via Facebook houden we je op de hoogte! Volgt u maar….

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons