Wordt de Solar Voyager de volgende Arctic Truck?

Nog 40 dagen te gaan! Dan rijden Edwin en Liesbeth met de Solar Voyager op Antarctica naar de geografische Zuidpool. Tijdens deze extreme expeditie wordt de Solar Voyager gevolgd door Arctic Trucks.

Toen Arctic Trucks werd opgericht, dachten veel mensen dat het een slechte grap was om op 'Antarctica' met 'normale' auto's te rijden, maar ze zijn er erg succesvol in geweest. Daarom rijden ze mee tijdens onze expeditie. Want wat wij gemeen hebben is: gekke ideeën waarvan anderen denken dat ze onmogelijk zijn!

Arctic Trucks hebben al 277.000 kilometer afgelegd op het ijs, dus een schat aan informatie over het terrein en de ondergrond. Erg schoon zijn ze (nog) niet… Ze rijden op diesel. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook zeer kostbaar. Waar een vat brandstof in Nederland € 40, - kost, betaal je op Antarctica voor hetzelfde vat € 4000,-.  

Ze verbruiken dan wel fossiele brandstof, maar door met een ‘gewone’ auto in plaats van een ‘tank’ te rijden hebben ze het verbruik met 80% procent verminderd. Toch zijn ze bij Arctic Trucks altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en daarom enorm geïnteresseerd in hoe de Solar Voyager presteert op het ijs.

Solar%20Voyager%20Iceland-2.jpg

Concept-car
De Solar Voyager wordt door Arctic Trucks letterlijk en figuurlijk gevolgd tijdens de expeditie. Ze zijn onderdeel van de expeditie, omdat onze filmploeg in de truck zit. En de Solar Voyager is een concept-car voor het vervoer op Antarctica.

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons