Wat staat er op het menu in de Solar Voyager

Pasta carbonara, nasi goreng en jachtschotel met rundvlees en noedels. Dat zijn de gerechten die tijdens de expeditie op Antarctica op het menu staan voor Edwin en Liesbeth. Nog 25 dagen te gaan! En het eten is al klaar...

Thuis in Zaandam kookt Liesbeth de sterren van de hemel. Daar worden de aardappels met groente op het vuur gezet. In de Solar Voyager gaat dat er iets anders aan toe. Het eten is gevriesdroogd door Travellunch en er hoeft alleen warm water bij. Lekker makkelijk! Maar smaakt het ook lekker? 

15 hamburgers
Om warm te blijven moeten Edwin en Liesbeth er voor zorgen dat ze 7500 kilo calorieën per dag binnen krijgen. Dat staat gelijk aan 15 hamburgers per dag! Probeer dat maar eens op te eten. De zakjes gevriesdroogde voeding wordt klaargemaakt met warm water. Om er voor te zorgen dat ze genoeg calorieën binnen krijgen voegen ze er ook nog eens boter aan toe.

eten.jpg


Naast het gevriesdroogde eten is er uiteraard ook plaats voor een toetje. Koekjes en pudding staan ook op het menu. Voor het ontbijt staat er muesli op het programma. Daarnaast moeten ze 1,5 liter melk per dag drinken. Al met al zit er ruim 200 kilo aan eten in de Solar Voyager.

Liesbeth heeft twee dagen werk gehad om alles te sorteren en in te pakken: 'Want we willen wel een gevarieerd menu op Antarctica.'  Het eten wordt bewaard in een van de trailers van de Solar Voyager. Er zijn veertig pakketten (voor elke dag één) gemaakt.
Het is per dag verpakt zodat ze zeker weten dat ze de juiste hoeveelheid calorieën binnen krijgen. En dat ze voor het eten maar één keer per 24 uur naar buiten moeten. Het kan nog wel eens flink stormen op Antarctica en dan is het lekker als je je eten bij de hand hebt.

Niets achterlaten
Edwin en Liesbeth mogen niets achterlaten op Antarctica. Echt helemaal niets… Uiteraard nemen ze de plastic verpakkingen waar het eten in zit mee terug. En bang om aan te komen zijn ze niet, want probeer maar eens warm te blijven in -30.

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons