Van broodkorst tot Antarctica

Niemand hoeft nu meer te zeuren over kinderen die hun korstjes niet opeten want we kunnen ze goed gebruiken om groen gas te produceren. Met de winst daarvan worden de 3D geprinte hexcores, waarmee de Solar Voyager opgebouwd is, geadopteerd.

Niemand hoeft nu meer te zeuren over kinderen die hun korstjes niet opeten want we kunnen ze goed gebruiken om groen gas te produceren. Met de winst daarvan worden de 3D geprinte HexCores, waarmee de Solar Voyager opgebouwd is, geadopteerd. Te mooi om waar te zijn? Niet voor onze partner Bakkerij van Vessem.

Wat kan je allemaal doen als bakker?

Niet alleen is hun productiefaciliteit voor 80% energie neutraal, worden biologische grondstoffen lokaal ingekocht en wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van verpakkingsmaterialen, ook wordt er biogas geproduceerd. Dit gebeurt op een wel heel bijzondere manier. Namelijk door de recycling van oude broodresten! De broodresten worden samen met GFT vermalen tot gist, waardoor het GFT een boost krijgt en dus een hogere energiewaarde. Van dit gist wordt vervolgens groen gas gemaakt. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot jaarlijks met 25 ton gereduceerd! En dat vinden wij geweldig om te zien. Toch wilde de bakkerij nog meer doen om Nederland duurzamer te maken.

broodkorst antarctica c2a.jpg

Mooie extra inkomsten...

Met de opbrengsten van het biogas, adopteert de bakkerij elke maand HexCores! HexCores zijn de, van gerecycled plastic 3D geprinte, bouwstenen voor de Solar Voyager, die straks op Antarctica naar de geografische Zuidpool zal rijden. Daarmee laten wij zien dat je veel waarde kan halen uit wat wij eerst dachten dat ‘afval’ was. Sinds de bakkerij hiermee begonnen is heeft dit al €2300 euro opgeleverd . De check werd tijdens het oogstfeest overhandigd. En dit is nog maar het begin. Check hier de sfeerimpressie op onze facebookpagina.

Iedereen kan mee doen.

Iedereen kan nu bijdragen aan deze bijzondere samenwerking! In de winkels is het mogelijk om uw oud brood in te leveren. Hierdoor kan er nog meer biogas geproduceerd worden, wordt de CO2 uitstoot verminderd en kan de bakkerij meer HexCores adopteren! Zo draagt ook u mee aan een duurzamer Nederland. Vind je het een goed idee maar woon je niet in de buurt van Bakkerij Van Vessem, geef deze tip aan jouw bakker! Wij helpen hem graag op weg.

Oogstfeest: zaterdag 4 november

De van gerecycled geprinte Solar Voyager- waarmee het Clean2Antarctica team op Antarctica naar de geografische Zuidpool zal rijden- was zaterdag 4 november te bewonderen bij het Oogstfeest in Haarlem, georganiseerd door Bakkerij van Vessem. De enorme Solar Voyager is niet zo makkelijk te verplaatsen maar wij waren daar graag bij. Bakkerij Van Vessem is voor ons een goed voorbeeld van wat er gebeurt als je besluit zo min mogelijk weg te gooien. Ze namen als een van eerste deze zero waste uitdaging aan zie wat ervan gekomen is. Je wordt creatief en vindt nieuwe oplossingen.

Een mooi artikel met video vind je ook op NH nieuws.

 

Solar Voyager unieke verschijning Bakkerij Van Vessem/ Oogstfeest Haarlem

 

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons