Technacium buigt zich over windenergie

Slimme kids presenteren hun studies en modellen voor subzero wind energie. Geweldig om te zien dat deze aanpak leidt tot coole innovaties. Een samenwerking die binnen het bedrijfsleven ook goed zou passen.

Zoals je weet rijdt de Solar Voyager op zonne-energie, maar op Antarctica is ook veel wind. Ook die kan benut worden. Maar hoe gaan we dat doen?

Een uitstekend vraagstuk waar 37 leerlingen van het Technasium Het Streek uit Ede ons mee hielpen. Van plan tot prototype, over alles werd nagedacht. De leerlingen hadden uiteenlopende en unieke ideeën over hoe we van de wind gebruik kunnen maken. Zoals windtunnel, windturbines en uitklapbare windmolens. 

Op 14 november zijn deze gave innovaties gepresenteerd. Op de school kwamen alle groepen bijeen om aan ons team te presenteren. Er werden vragen gesteld en om adviezen gevraagd over bijvoorbeeld materialen. Alle prototypes en rapporten  zijn meegenomen en worden nader onderzocht. 

Zoveel plezier en energie! Cool to be part of it!

Hetstreek2.png

Het is geweldig om te zien dat deze aanpak leidt tot deze coole innovaties. Waarom wordt deze werkwijze niet gewoon vaker gebruikt binnen het bedrijfsleven?! Het geeft ontzettend veel energie en leidt tot nieuwe inzichten!

_MG_7521.jpg

​Ben je benieuwd naar hun uitkomsten en ideeën? Kijk dan op YouTube of kom lang in ons Mission Control Center in Amsterdam Noord. Stuur dan wel eerst even een e-mail naar vraag@clean2antarctica.nl

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons