De mensen in de Solar Voyager: Liesbeth en Edwin

Voor het rijden met de Solar Voyager in extreme omstandigheden, voor een verblijf in een extreem klimaat heb je de juiste bemanning nodig. Initiatiefnemer Edwin en zijn echtgenote Liesbeth gaan deze uitdaging aan.

Voor Edwin is het al langer duidelijk dat hij gaat. Dat Liesbeth mee gaat als co-piloot is nieuws, maar komt niet als verrassing. Ze zijn al ruim 25 jaar getrouwd en hebben drie – min of meer volwassen – kinderen. Aan hun keukentafel zijn de eerste stappen gezet richting Clean2Antarctica. Daar besloten ze zonder afval te leven. Al jaren past hun maandelijkse restafval in een aluminium koffieverpakking van 500 gram. Dat ze nu samen dit avontuur aangaan is een logisch gevolg van hun leven zonder afval!

Als fanatieke zeilers zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Met hun zeilboot ‘de Boekanier’ hebben ze op zee ervaring opgedaan met extreme omstandigheden. Ook dan zijn ze op elkaar aangewezen, net als straks in de Solar Voyager. Edwin en Liesbeth weten wat ze aan elkaar hebben en vormen een team waar wij vertrouwen in hebben.

De Solar Voyager is bijna klaar voor de reis. Edwin en Liesbeth gaan zich er mentaal en fysiek op voorbereiden. Daarover later meer.

 

 

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons