Behaaglijke temperatuur in de cabine?

Hoe zorg je ervoor dat het in de cabine van de Solar Voyager behagelijk is? Zou een WTW een oplossing zijn?
Buiten is het ijskoud. Binnen in de cabine ook?

De expeditie op Antarctica zal een barre tocht worden van 2300 km naar de geografische Zuidpool. Met een beetje pech heb je te maken met -50°C (record in de winter is -93,2 ° C). De enige plek waar de expeditieleden kunnen opwarmen is in de cabine van de Solar Voyager. Niet onbelangrijk dus om goede partners te hebben die meehelpen met de puzzel: Hoe zorg je voor een behaaglijke temperatuur in de cabine?

Daar komt nog heel wat bij kijken. Wat is behaaglijk? Je hebt namelijk wel een warme expeditiekleding aan en je loopt veel naast de solar voyager. Het verschil mag dus niet te groot zijn. Hoe isolerend werkt het 3d geprinte wand van de cabine? En hoeveel koude ijle lucht moet je naar binnen halen voor voldoende zuurstof? Kortom, een lastig vraagstuk. Gelukkig heeft Green Igloo sponsor en partner de kennis om samen met ons een goede oplossing te bedenken.

Directeur/eigenaar Madelon Voorhoeve presenteerde op maandag 18 september tijdens een bijeenkomst met de leden van de Coöperatieve Verenigingen van de Bedrijventerreinen het stoere verhaal van Clean2Antarctica en hun samenwerking. Green Igloo, dat comfortabel wonen en werken zonder gebruik van fossiele brandstoffen mogelijk maakt, houd wel van een flinke uitdaging. De expeditie en de uitdagingen passen namelijk goed bij het label green Igloo. Madelon en Edwin zijn een sterk koppel die de handen in een hebben geslagen om hun missie voor Zero Emissie en Zero Waste kracht bij te zetten.

Zouden daardoor de expeditieleden straks op temperatuur kunnen komen in een behaaglijke cabine?

Schermafbeelding 2017-09-08 om 21.02.png

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons