Het is begonnen. Nu echt!

Het eerste team van Quest for Change vertrok afgelopen maandag op Tallship Morgenster richting Tenerife.

Het afscheid ging gepaard met veel ceremonie, feest en een prachtige Sail Out met veel schepen en nog meer belangstellenden.

Tijdens het weekend konden de teamleden al wennen aan elkaar en het schip. Tijdens de Uitmarkt lag de Morgenster voor het Scheepvaartmuseum, zodat bezoekers konden kennismaken met Clean2Antarctica én de Quest for Change. Bovendien was het Scheepvaartmuseum een prachtige locatie voor een officieel moment. Meneer Jun Suzuki, CEO van Tejin was overgekomen vanuit Tokyo voor een diner met de teamleden en het overhandigen van de opdracht (quest). De komende weken zal daar op het schip hard aan gewerkt worden.

Jong en oud gaan voor duurzaam

Langs de Buikslotermeerweg in Amsterdam was het op maandagmorgen drukker dan anders. Naast de Morgenster lagen nog meer schepen klaar voor de Sail Out van de Quest for Change. Edwin sprak zijn dromen van een schone wereld uit. Er waren toespraken van oud en jong: oud minister Jacqueline Cramer, die zich inzet voor duurzaamheid en tienjarige Sophie, die zich zorgen maakt om al het afval. Sophie zette al een eerste stap tot minder afval: ‘Ik koop bijvoorbeeld nooit Danoontjes!’

Feest en tranen

De belangstellenden die aan de kant stonden konden de kick-off van de Sail Out goed volgen. Met muziek, een parachutist, een water jet pack-show en confetti werd het een feestelijk geheel, al werden er ook wel wat tranen gelaten. De teamleden namen aan de kant afscheid van vaders, moeders, vrienden, vriendinnen, oma’s en een hond. Tijdens de Sail Out kon er alleen nog maar gezwaaid worden van afstand.

Sail Out

Bij vertrek richting IJmuiden werden kanonskogels afgeschoten. De optocht van schepen zal vanaf de kant een prachtig gezicht zijn geweest. Bij IJmuiden keerden alle schepen, behalve Tallship Morgenster zich om. De Quest for Change team Teijin is op zee!

Verschillende media berichtten over het evenement en belangrijker: over onze missie! Een schone wereld is mogelijk!

 Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons