Het verhaal

Van afvalbak tot Antarctica

In extreme omstandigheden op onbekend terrein (Terra Incognita) de geografische Zuidpool bereiken op zonne-energie, met een terreinwagen gemaakt van afvalplastic. Een ongemakkelijke ontdekkingsreis die aanspraak doet op de vindingrijkheid van de mens.


Dat is de uitdaging die Clean2Antarctica aangaat.

 Waarom? Omdat we graag het avontuur opzoeken, om zo te laten zien hoeveel er mogelijk is met duurzame, schone technieken. We willen mensen vooral ook inspireren om anders met afval om te gaan. Keer je vuilnisbak maar eens om: pure troep of… bouwmateriaal? Hoe vaak horen we niet dat er een afvalprobleem is? Keer het, net als je afvalbak, eens om: een afvalberg is juist een prachtige plek, waar waardevolle bouwstenen liggen voor nieuw projecten.

Zo ondekte wij een uniek bouwmethode met afvalplastic

Het door stadsjutten verzamelde afvalplastic verwerkte we eerst tot een grondstof voor 3D-printers. En daarmee printen wij HexCore, een hexagonale bouwsteen geïnspireerd door de natuur, waarmee de constructie van de terreinwagen is gevormd.  Een opmerkelijke transformatie van waardeloos afvalplastic naar de Solar Voyager die ons zal beschermen  tegen de extreme weersomstandigheden van Antarctica.

hexcore constructie.jpg

Waarom uitgerekend naar Antarctica?

Keer het om: we moeten juist naar Antarctica, het schoonste continent ter wereld. Met onze schone expeditie vragen we aandacht voor het Antarctica verdrag, dat in 2048 verlengd moet worden zodat ‘de thermostaat van de wereld’ ook voor toekomstige generaties behouden blijft.

Een onmogelijke opgave?

Keer het om: Dit gaat lukken, want we hebben het nog niet gedaan! Door samenwerking en lef leren we hoe. Een inspirerend project dat ons verbindt zodat we met elkaar versnelling kunnen geven aan de transitie naar een circulaire leefwijze.

Waste is your starting point for adventure: Explore!

cool to be part of it!

Deel deze pagina