Clean2Antarctica Rediscover Your World
Expeditie Antarctica

Let's do something crazy

Een expeditie om aandacht te vragen voor een schonere wereld op het koudste continent op aarde. Mens en machine worden op de proef gesteld om thuisblijvers te inspireren tot een persoonlijk avontuur.

Comfort verlaten

Vanuit het basiskamp op Antarctica rijden Edwin en Liesbeth naar de Zuidpool en terug. Een reis van 2300 kilometer door een ijswoestijn, waar de zon nooit ondergaat. Op het droogste, koudste en hoogste continent worden mens en machine bij -30 °C op de proef gesteld. Dit is de kracht van het omarmen van ongemak, of het nu om een expeditie gaat of om afval te verminderen.

Een zero-waste continent

Antarctica heeft 90% van al het ijs op aarde en is van niemand. Antarctica is afvalvrij door een overeenkomst, de Antarctic Treaty. Als deze overeenkomst afloopt in 2048 kan het continent open worden gesteld voor commerciële doeleinden. Wij kunnen nu  leren van Antarctica en er voor zorgen dat het afvalvrij blijft.

Avontuur met een missie

We willen dat mensen hun wereld herontdekken. Door met plastic te experimenteren ontdek je tal van mogelijkheden. Onze expeditie wil persoonlijke avonturen aanwakkeren. Het heeft de charme van klassieke avontuurlijkheid en heeft als doel een betere wereld te creëren. Avonturen aangaan kan ons betere mensen maken.

Deel deze pagina

We hebben je hulp nodig

Om echt een impact te maken hebben we nog geld nodig. Met jouw steun kunnen we samen met kinderen leren over afvalplastic.

Steun ons